Gasverbruik – OptiFlow

Besparen op gasverbruik èn bescherming van uw cv-installaties

Gasverbruik verminderen? Dat is eenvoudig! Vul uw cv-installatie(s) met Optiflow. Dit is een vloeistof met meervoudige werking die warmtegeleidend, duurzaam en biologisch is. Uw cv-installatie zal na opnieuw inregelen tot 40% minder energie verbruiken, langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben.

OptiVolt stappenplan

Het OptiFlow team inventariseert de huidige cv-installatie(s) en brengt een kosteloos energiebesparingsvoorstel uit. Na acceptatie van het voorstel worden alle radiatoren en leidingen geleegd en indien nodig doorgespoeld, net zo lang tot het water helemaal helder is.
1. Al het water wordt uit de cv-installatie(s) gehaald en vervangen door OptiFlow.
2. Alle radiatoren en leidingen worden ontlucht en indien nodig wordt de installatie nog eens bijgevuld.
3. Cv-installatie(s) worden opnieuw geprogrammeerd en
Indien nodig OptiFlowzijdig ingeregeld.

Als deze stappen zijn doorlopen, is de cv-installatie weer klaar voor gebruik. U zult direct besparen op gasverbruik en voelen dat uw ruimtes sneller opwarmen en aangenamer zijn. De gegarandeerde energiebesparing wordt aangetoond door data van uw netwerkbeheerder met en zonder OptiFlow met elkaar te vergelijken.

Het gaszijdige gedeelte van uw cv-installatie onderhoudt uw cv-installateur.

OptiFlow in actie

OptiFlow toegepast in nieuwbouw Melanchton school in Bleiswijk

Voordelen OptiFlow

 • Gegarandeerde energiebesparing (15%-40% op gasverbruik)
 • Snelle terugverdientijd
 • Langere levensduur cv-installaties en componenten
 • Minder bijvullen dus minder bijvulmomenten
 • Lagere onderhoudskosten
 • Vorstbestendig
 • Hoger rendement van bestaande cv-installaties
 • Duurzaam, CO² reductie en uw verdere bijdrage tot
  maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Milieuvriendelijk (biologisch afbreekbaar) en niet giftig

OptiFlow

Aard van product Vloeibaar
Identificatie van product Helder mengsel
Gebruik Professioneel, industrieel
Kleur Groen, fluorescerend bij uv-licht
Geur Citrus
pH waarde 7,2 – 8,2
Vriespunt -36 °C
Kookpunt >107 °C
Dichtheid (kg/l) bij 20 °C 1,045 -1,055
Kinematische viscositeit (mm2/s) bij 20 °C 50 – 77
Gevarenklasse Geen gevaarlijke stof verordening (EG) Nr. 1272/2008
Persistentie – afbreekbaarheid Volledig biologisch afbreekbaar

Brochure(s) aanvragen

Heeft u interesse of wil u meer weten van een van onze producten? Laat dan hier uw e-mailadres achter om een of meerdere van onze brochures te ontvangen. Wij sturen u de gekozen brochure(s) zo snel mogelijk toe!

Uw naam

Uw email

Uw telefoonnummer

Kies uw brochure(s)

gasverbruik - optivolt-graph1. OptiFlow warmt sneller op dan water waardoor er minder lang gestookt hoeft te worden om de ruimtes te verwarmen. Daarnaast duurt het langer voordat de thermostaat weer aanslaat. Door het vullen van uw cv- installatie met OptiFlow in plaats van water bespaart u direct op uw gasverbruik.

 

2. Alle watervoerende installaties zijn onderhevig aan corrosieproblemen. Corrosieproblemen ontstaan onder andere door extra zuurstof in de cv-leidingen na het bijvullen van de cv-installatie. Tevens is er een continu probleem met betrekking tot elektrolytische corrosie, doordat er twee of meer verschillende metaalsoorten in de cv-installatie aanwezig zijn. Dit betekent dat er in de cv-installatie een kathode/anode situatie is ontstaan.

gasverbruik - radiator

Deze elektrolytische corrosie is continu aanwezig. Deze vormen van corrosie veroorzaken verstoppingen, dichtslibben van leidingen en lekkages.

Het gasverbruik zal door de corrosie onnodig toenemen. Van veel cv-installaties raakt het water op den duur dus vervuild. De cv-installatie heeft vanwege het vuile water – ook wel sludge genoemd – een lager rendement, geeft minder warmte af, verbruikt meer energie en heeft een kortere levensduur. Het water kan zelfs zo vervuild raken dat de radiatoren en leidingen dichtslibben. Door het additieven pakket van OptiFlow wordt dit proces per direct gestopt.
Sludge en vuilophoping worden door doorspoelen en vervanging met OptiFlow uit de cv-installatie verwijderd. Daardoor is de installatie schoner en energiezuiniger.

3. Alleen daar waar sprake is van corrosie legt OptiFlow een ultradunne beschermende laag over de corrosie. Het resultaat is besparing op gasverbruik, langere levensduur, hogere efficiëntie en rendement van de gehele cv-installatie. OptiFlow heeft een iets hogere viscositeit dan water waardoor de kans op lekkage sterk afneemt en er minder bijvulmomenten zijn.

gasverbruik - optiflow-bescherming

4. Door het vullen van uw cv-installatie met OptiFlow in plaats van water bespaart u, in combinatie met een herprogrammering van de cv-installatie gegarandeerd tot 40% op uw gasverbruik.

5. OptiFlow is een warmtegeleidende vloeistof die speciaal is ontwikkeld voor alle waterhoudende installaties op het gebied van verwarming. Daarnaast biedt OptiFlow vorst beschermende additieven die ervoor zorgen dat uw leidingen niet bevriezen tijdens koude winterdagen.